Márton-napi négy fogásos vacsora
2019. 11. 8., 9., 11. (péntek, szombat, hétfő)
15.00 – 22.00
Ezúton meghívunk egy márton-napi libavacsorára, melyet Piergiorgio Sebellin állított össze.
A teljes menü elfogyasztása esetén a desszertet Giorgio fizeti.
Menüsor
Antipasto / Előétel – 1990,- Ft
Crostini d’oca con verdure in agrodolce
Libamáj zsírjában, répa és lilahagyma salsával, olivás pirítóssal
Bor ajánlatunk: Prosecco bianco – 420 Ft / dl
Primo / Első fogás – 2290,- Ft
Gnocchi con sugo d’oca con verdure e parmiggiano
Libaragus gnocchi, zöldségekkel és parmezánnal
Bor ajánlatunk: Conti formentini furlana – 600 Ft / dl
Secondo / Második fogás – 3190,- Ft
Tagliata di petto d’oca con polenta e peperonata
Grillezett rozmaringos libamell, polentával és bazsalikomos zöldségraguval
Bor ajánlatunk: Bigi vipra rosato 2018 – 590 Ft / dl
Dolce / Desszert – 990,- Ft
Millefoglie con salsa ai frutti di bosco
Vaníliás citromos krémmel töltött roppanós tésztalapok erdei gyümölcs habbal
Bor ajánlatunk: Monteverdi dolce novella – 560 Ft / dl
Borok
Prosecco bianco
A gyöngyöző borokat előállító Montelvini családi pincészet központja Venegazzúban, Veneto tartományban található. A pincészet többnyire DOC minősítésű területen lévő ültetvényekkel rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak a gyöngyöző-, habzóborok előállításához.
Első birtokukat 1969-ben vették meg, melyet évről évre fejlesztettek, bővítettek. 1998-ban egy új eljárásnak köszönhetően elsőként kezdtek el gyöngyöző bort hordóba palackozni.
Így lett a Frizzante gyöngyöző borok termelője Olaszország egyik vezető borászata.
A venetoi szőlőterület a hegyek és a síkság között a Piave folyó partján helyezkedik el.
Ez a terület kínálja a világ egyik leghíresebb szőlőjét a Proseccot.
A Prosecco most oltalom alatt álló megjelölés, és csak azokra a borokra lehet használni, amit a régióban különleges körülmények között készítenek és palackoznak.
Conti Formentini Friulano-Furlana 2018
Furlana azt jelenti friulian dialektusban: friulianul beszélünk.
Collio területen vagyunk közel a szlovén határhoz.
Évekkel ezelőtt még tocai friulano néven jegyezték, de az európai unió felszólította őket, hogy a tokaji borok eredetvédelme érdekében a tocai nevet el kell törölni.
Ez a borvidék egész olaszország legjobb fehérborait adja.
A pincészet az egyik legrégibb az észak, észak-keleti régióban,1520-ban alapították.
A szőlőfajta abszolút megmutatja a régió talaját, mely a borban is érződik. Emellett mandula, gyógynövény is kivehető a kóstolás során.
Bigi Vipra Rosa 2018
A Vipra Rosa különlegesen illatos, élénk rozébor.
Nemzetközi és helyi fajta házasítása, pontosabban sangiovese és merlot.
Umbria tartományban terem a szőlő, melyet ehhez a küllemében is roppant behízelgő borhoz felhasználnak.
Ízében és illatában egyaránt érződik a cseresznye, viola és rózsa.
A Vipra Rosa első évjárata a 2007-es esztendőben debütált.
Monteverdi Dolce Novella
A Monteverdi Dolce Novella olasz félédes eperbor egy olyan különleges ital, amelyben tökéletesen egyesül az eper és a szőlő zamata, ami e nem mindennapi kombináció nyomán új szintre emeli a gyümölcsösség fogalmát mind az illat, mind pedig az ízek tekintetében. Sötétpiros színe már a pohárba töltve megbabonáz, hiszen már ez a látvány is megalapozza azt, hogy felkészülj a kóstolás közben érezhető gazdag gyümölcsvilágra. Bár félédes, savassága mégis elenyésző. Leginkább a piros gyümölcsök aromáját idézi ez a bor ízlelgetés közben, így találkozhatsz a mazsola, a ribizli, a málna, az eper és a csipkebogyó ízével is annak ellenére, hogy szőlőből készült eperborról van szó. Ennek az italnak a titka az érlelésben rejlik, ugyanis a keverést, rázást és áztatást követően három hónapig tölgyfahordóban pihen, mielőbb palackba kerül.