Márton nap

2024. november 11.

🍂„Aki Márton napját libát nem eszik, egész éven át éhezik!” 🦆🍂

2024. 11. 11. Hétfő 11.30 – 22.00

Szeretettel meghívunk egy különleges Márton-napi libalakomára, amely már ebédidőtől kezdve elérhető!
Ízletes ételek, válogatott borok és jó hangulat garantálják a felejthetetlen élményt.
Asztalfoglalásra 15:00 óra után van lehetőség, hogy biztosíthassuk a legkényelmesebb helyeket vendégeink számára.

Várunk szeretettel, hogy együtt ünnepeljük Márton napját!

Foglalj asztalt online: kattints ide
vagy telefonon: +36 70 5257000

Aperitivo

PROSECCO BIANCO

1.050Ft/1,5dl

Leves

LIBAHÚSLEVES GAZDAGON LÚDGÉGETÉSZTÁVAL

1.890Ft

Első fogás

LIBAMÁJ SÜLT KÖRTÉVEL, ZSÁLYÁS-VAJAS LILA GNOCCHIVAL

Bor ajánlatunk:
Soave – Corte Adami

4.590Ft

890Ft/dl

Második fogás

KONFITÁLT ROZMARINGOS LIBACOMB ÉS MELL, GORGONZOLÁS-SÜTŐTÖKÖS LASAGNE KORONGGAL ÉS MEGGYES-LILAKÁPOSZTÁVAL ÉS PÜRÉVEL

Bor ajánlatunk:
Valpolicella – Fidora

6.490Ft

1.200Ft/dl

Desszert

GESZTENYÉS-CAPRESE TORTA AMARANT MEGGYEL

Bor ajánlatunk:
Holdvölgy pincészet – Hold and Hollo Sweet

1.490Ft

890Ft/dl

Borok

Prosecco bianco

A gyöngyöző borokat előállító Montelvini családi pincészet központja Venegazzúban, Veneto tartományban található. A pincészet többnyire DOC minősítésű területen lévő ültetvényekkel rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak a gyöngyöző-, habzóborok előállításához.
Első birtokukat 1969-ben vették meg, melyet évről évre fejlesztettek, bővítettek. 1998-ban egy új eljárásnak köszönhetően elsőként kezdtek el gyöngyöző bort hordóba palackozni. Így lett a Frizzante gyöngyöző borok termelője Olaszország egyik vezető borászata.
A venetoi szőlőterület a hegyek és a síkság között a Piave folyó partján helyezkedik el. Ez a terület kínálja a világ egyik leghíresebb szőlőjét a Proseccot. A Prosecco most oltalom alatt álló megjelölés, és csak azokra a borokra lehet használni, amit a régióban különleges körülmények között készítenek és palackoznak.

Corte Adami – Soave DOC 2022

A Garganega szőlőfajta egy tiszta kifejeződése ez a tétel, a pincészet klasszikus területének legmagasabb hegyéről. Abszolút egyedülálló karakterű bor, melyben az ásványi frissesség a lenyűgöző ízvilággal párosul. Szalmasárga színű, zöldes reflexekkel, illatában pedig a fehér mezei virágok és érett, sárga gyümölcsös jegyek dominálnak egy kis citrussal.

A vulkanikus talaj miatt az ásványosság már itt is visszaköszön. Ízében rendkívül friss és gyümölcsös, a Garganega szőlő rövid túlérlelésének köszönhetően tele egyediséggel. Hosszú lecsengés, kellemes savanykás utóíz. Kiváló előételekhez, tenger gyümölcseihez, zöldséges tésztákhoz és finom halételekhez.

Fidora – Valpolicella DOC 2019 (Bio)

A bor karakterét a helyi, törzsgyökeres fajták adják mint a Corvina, Corvinone, és a Rondinella. A rondinella a bor gyönyörű színéért felelős, a corvina és corvinone pedig polifenolokban és tanninokban gazdag struktúrát biztosítja. Enyhe parfümösség mellett, illatában cseresznye, rózsa és a corvinára jellemző borsos fűszeresség is megbújik. Ízében élénk, friss, fiatalos, inkább könnyed és kellemes tanninokkal.

Holdvölgy pincészet – Hold and Hollo Sweet (Tokaj)

ha létezik behízelgő bor, akkor ez az. Gyümölcsössége illatában, ízében is megmutatkozik. Az őszibarack, mézdinnye, citrusos karakter egyértelműen barátságossá, gömbölyűvé teszik.

Foglalj asztalt online: kattints ide
vagy telefonon: +36 70 5257000

Helyben fogyasztá esetén az étlapon szereplő árak után 12% szervizdíjat számítunk fel.

Az étlap változtatás jogát fenntartjuk!