Márton nap

2023. november 9, 10, 11.
2023. 11. 9., 10., 11. (csütörtök, péntek, szombat)
15.00 – 22.00

Ezúton meghívunk egy különleges Márton-napi libavacsorára, ahol remek ételek, finom borok és kellemes hangulat vár rád.
Asztalfoglalásokat örömmel fogadjuk, hogy gondoskodjunk a legjobb helyekről az ünnepi rendezvényen.
Várunk szeretettel, hogy együtt ünnepeljük Márton napját!

Foglalj asztalt online: kattints ide
vagy telefonon: +36 70 5257000

Aperitivo

PROSECCO BIANCO

1.050Ft/1,5dl

Leves

LIBARAGU LEVES MACESZGOMBÓCCAL

1.890Ft

Első fogás

SZARVASGOMBÁS RIZOTTÓ ROSTON LIBAMÁJJAL, BIRSALMA CHUTNEYVAL

Bor ajánlatunk:
Soave – Corte Adami
Gere Tamás – Olaszrizling

4.590Ft

890Ft/dl

650Ft/dl

Második fogás

ROZMARINGOS SÜLT LIBACOMB ÉS MELL RÁNTOTT LILAKÁPOSZTÁVAL, BURGONYA GRÁTINNAL

Bor ajánlatunk:
Valpolicella – Fidora
Vylyan – Ördög Cuvée

6.490Ft

1.200Ft/dl

650Ft/dl

Desszert

TÖKÖS-MÁKOS RÉTES MEGGYSZÓSSZAL

Bor ajánlatunk:
Nero d’Avola – Caruso Minini

1.690Ft

1.400Ft/dl

Borok

Prosecco bianco

A gyöngyöző borokat előállító Montelvini családi pincészet központja Venegazzúban, Veneto tartományban található. A pincészet többnyire DOC minősítésű területen lévő ültetvényekkel rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak a gyöngyöző-, habzóborok előállításához.
Első birtokukat 1969-ben vették meg, melyet évről évre fejlesztettek, bővítettek. 1998-ban egy új eljárásnak köszönhetően elsőként kezdtek el gyöngyöző bort hordóba palackozni. Így lett a Frizzante gyöngyöző borok termelője Olaszország egyik vezető borászata.
A venetoi szőlőterület a hegyek és a síkság között a Piave folyó partján helyezkedik el. Ez a terület kínálja a világ egyik leghíresebb szőlőjét a Proseccot. A Prosecco most oltalom alatt álló megjelölés, és csak azokra a borokra lehet használni, amit a régióban különleges körülmények között készítenek és palackoznak.

Corte Adami – Soave DOC 2022

A Garganega szőlőfajta egy tiszta kifejeződése ez a tétel, a pincészet klasszikus területének legmagasabb hegyéről. Abszolút egyedülálló karakterű bor, melyben az ásványi frissesség a lenyűgöző ízvilággal párosul. Szalmasárga színű, zöldes reflexekkel, illatában pedig a fehér mezei virágok és érett, sárga gyümölcsös jegyek dominálnak egy kis citrussal.

A vulkanikus talaj miatt az ásványosság már itt is visszaköszön. Ízében rendkívül friss és gyümölcsös, a Garganega szőlő rövid túlérlelésének köszönhetően tele egyediséggel. Hosszú lecsengés, kellemes savanykás utóíz. Kiváló előételekhez, tenger gyümölcseihez, zöldséges tésztákhoz és finom halételekhez.

Gere Tamás és Zsolt – Olaszrizling 2022

Aranysárga színvilág. Éretteb karakterű Olaszrizlingek sorát erősíti. Ízében mandula, körte, alma és grapefruit. Feszes savak, hosszú, krémes lecsengés.

Fidora – Valpolicella DOC 2019 (Bio)

A bor karakterét a helyi, törzsgyökeres fajták adják mint a Corvina, Corvinone, és a Rondinella. A rondinella a bor gyönyörű színéért felelős, a corvina és corvinone pedig polifenolokban és tanninokban gazdag struktúrát biztosítja. Enyhe parfümösség mellett, illatában cseresznye, rózsa és a corvinára jellemző borsos fűszeresség is megbújik. Ízében élénk, friss, fiatalos, inkább könnyed és kellemes tanninokkal.

Vylyan – Ördög Cuvée 2020

Illatban kicsit meggylikőrös, kis mentával és nagyon szép erdei gyümölcsökkel. A kortyban egyfajta hűvös, elegáns, északi stílus jelenik meg, mely egy rendkívül egyedi és élvezetes borrá varázsolja ezt a tételt főleg a borvidék függvényében. Sűrű, masszív a korty, bátran kijelentjük, hogy túlmutat a kategóriáján. Fahéj jön a zárásban, szépen kitart a korty.

Caruso & Minini – Nero d’Avola 2018 (BIO)

Könnyű, közepes testű, fűszeres bogyós gyümölcsök aromáját mutató, tanninban szegény de savakban lendületes bort ad. Vannak mélységei de mégis légies. A népszerű olasz konyha fogásaihoz pedig remekül párosítható.

Foglalj asztalt online: kattints ide
vagy telefonon: +36 70 5257000

Helyben fogyasztá esetén az étlapon szereplő árak után 12% szervizdíjat számítunk fel.

Az étlap változtatás jogát fenntartjuk!